Foxemaatstraat

• is aangeduid als gebied geen archeologie, gewestelijk Gebied 7278
    Deze aanduiding is geldig sinds

Beschrijving

Naar aanleiding van de aanvraag van een omgevingsvergunning voor een woonverkaveling, werd binnen het projectgebied een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd. Hoewel het onderzoeksgebied op de bodemkaart aangeduid staat als w-Sem, is tijdens het proefsleuvenonderzoek nergens een plaggenbodem aangetroffen. Alle bodemprofielen vertoonden een verstoorde bovengrond en er is nergens een oude akkerlaag aangetroffen. In 3 profielen situeert zich onder de Ap-horizont een kleiige C-horizont, terwijl 2 profielen zich kenmerken door een lemig-zand C-horizont. De Aphorizont is hier wel tussen 80 en 120 cm wat erop wijst dat deze kleilaag mogelijk volledig weggegraven is en men tot in het tertiair zand is gegaan. Naast natuurlijke sporen en verstoringen zijn nog 9 recente kuilen en 6 paalsporen aangetroffen. Deze laatste bevatten geen vondsten maar kunnen op basis van kleur en aflijning in de nieuwe tijd geplaatst worden. Een groot deel van het terrein blijkt reeds grondig verstoord te zijn.

De tekst wordt ter beschikking gesteld door: LARes bvba

Nieuwe tijd

Datering: nieuwe tijd
Typologie: paalsporen

Beschrijving:
Een zestal paalsporen die echter geen configuratie vormden, zijn in de nieuwe tijd geplaats op basis van kleur en aflijning. Vondsten ontbraken.