Fritz Vinckelaan

• is aangeduid als gebied geen archeologie, gewestelijk Gebied 7519
    Deze aanduiding is geldig sinds

Beschrijving

Het proefsleuvenonderzoek resulteerde in een registratie van 35 sporen. De archeologisch relevante categorieën zijn perceelgrachten, greppels en kuilen. De anti-tank gracht uit de Tweede Wereldoorlog is eveneens betekenisvol.

Met de proefsleuven is de kavelinrichting vanaf het midden van de 19de eeuw gedocumenteerd. Op grond van historische bronnen (Ferrariskaart) kan gesteld dat deze landinrichting minstens terug gaat tot de latere 18de eeuw. Dit wordt grotendeels bevestigd met het geassocieerd vondstmateriaal uit de kavelgrachten. Er zijn geen aanwijzingen voor oudere vindplaatsen geïnventariseerd behoudens één kleine zone waar een beperkte hoeveelheid afval is geaccumuleerd in de 17de eeuw. Er zijn geen behoudswaardige archeologische vindplaatsen geïnventariseerd.

Auteurs: Demey, Dieter

Anti-tank gracht