waarneming

Oude Brusselse Weg 23

archeologisch element
ID
981789
URI
https://id.erfgoed.net/waarnemingen/981789

Beschrijving

Het enige archeologische spoor dat bij het vooronderzoek werd aangetroffen was een greppel. Het spoor werd gecoupeerd en uitgegraven, maar hierbij kwam helaas geen materiaal naar boven, waardoor er geen datering aan de greppel kan gekoppeld worden.

Met uitzondering van spoor 1 bevonden zich in de verschillende proefsleuven uitsluitend recente verstoringen. Vele daarvan kunnen gekoppeld worden aan de aanwezigheid van een tuinbouwcentrum met serres binnen het projectgebied. 


Auteurs: Vervoort, Thomas
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Ruben Willaert nv

Greppel

Typologie: greppels
Gebeurtenis:

Beschrijving:
Het enige archeologische spoor dat bij het vooronderzoek naar voor kwam bleek een greppel S1. Het spoor werd gecoupeerd en uitgegraven, maar hierbij kwam helaas geen materiaal naar boven, waardoor er geen datering aan de greppel kan gekoppeld worden.

Recente verstoringen

Typologie: serres, tuinbouwbedrijven
Materiaal: plastic
Gebeurtenis:

Beschrijving:
Met uitzondering van spoor 1 bevonden zich in de verschillende proefsleuven uitsluitend recente verstoringen. Vele daarvan kunnen gekoppeld worden aan de aanwezigheid van een tuinbouwcentrum met serres binnen het projectgebied. Deze link werd bevestigd door de grote aanwezigheid van recente bloempotfragmenten in de sleuven. De aanwezigheid van plastic en meststof bevestigde verder de recente aard van deze verstoringen.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Oude Brusselse Weg 23 [online], https://id.erfgoed.net/waarnemingen/981789 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.