August Reyerslaan

Beschrijving

Er werden tijdens het metaaldetectieonderzoek 36 vondsten aangetroffen. Het gros van het ensemble is met zekerheid 19de of 20ste-eeuws en is allicht via bemesting op het terrein terecht gekomen. Het betreft onder meer vondsten die afkomstig zijn van meubilair, munten en accijns- of kwaliteitsloodjes. Geen enkele vondst lijkt van voor 1700 te dateren. Er zijn een 5-tal musketkogels gevonden maar ze kunnen niet perse aan de Franse Linie gelinkt worden. Deze kogels waren gedurende zeer lange periode in gebruik en kunnen ook van de jacht afkomstig zijn. Er werden onder andere een 5 frank Belgiƫ, een knoop, een klokwijzer, een ladeknop, een ring, een buisje, een loden schijf met gat, een hoefijzer, een vorkfragment en een vijs aangetroffen.

Het proefsleuvenonderzoek leverde geen sporen noch vondsten op.

De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Acke & Bracke bvba

Losse vondsten (metaaldetectie)

Datering: 18de eeuw, 19de eeuw, 20ste eeuw
Typologie: ambachtelijke objecten, bevestigingselementen, kleding en -accessoires, losse vondsten, munten, sieraden, versieringsonderdelen van voorwerpen, wapens en munitie, werktuigen
Materiaal: ijzer, koperlegering, loodlegering, metaal