waarneming

Kloostergang

archeologisch element
ID
981881
URI
https://id.erfgoed.net/waarnemingen/981881

Beschrijving

Tijdens het proefputtenonderzoek bestond uit drie proefputten en er werden twee archeologische niveaus aangesneden. In de twee meest oostelijke putten werd een eerste vlak aangelegd in de top van het colluvium. Hierin bevonden zich sporen die vanaf de nieuwe tijd gedateerd worden. In één van de sporen werd een scherf industrieel wit aardewerk ontdekt die tussen de tweede helft van de 19de en de eerste helft van de 20ste eeuw wordt gedateerd. Het tweede vlak werd aangelegd in de top van de Bt-horizont. Er bevonden zicht verscheidene sporen in dit niveau. Een opgraving volgt.


Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: VLAAMS ERFGOED CENTRUM bvba (VEC)

Middeleeuwse kuilen

Datering: late middeleeuwen
Typologie: kuilen
Materiaal: aardewerk
Gebeurtenis:

Beschrijving:
Er werd één rode scherf ingezameld. Het gaat om een wandscherf rood gedraaid aardewerk die vermoedelijk in de (vroege) late middeleeuwen gedateerd kan worden.

Sporen nieuwe tijd

Datering: nieuwe tijd
Typologie: greppels, kuilen, paalkuilen
Materiaal: aardewerk
Gebeurtenis:

Beschrijving:
De sporen uit het eerste archeologische niveau hebben een stuk keramisch bouwmateriaal en een scherf industrieel wit aardewerk opgeleverd.


Relaties

  • Is deel van
    Historische stadskern van Tienen


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Kloostergang [online], https://id.erfgoed.net/waarnemingen/981881 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.