Sporen uit Wereldoorlog I aan de Bernikkewallestraat

Beschrijving

In het kader van een vooronderzoek zonder ingreep in de bodem in functie van het opstellen van een archeologienota werd zowel een  onderzoek uitgevoerd van historische luchtfoto's en loopgraafkaarten als een beperkt geofysisch onderzoek. De resultaten van beide onderzoeken geven aan dat in de zone van de bodemingreep een Britse gevechtsloopgraaf uit 1916 aanwezig is samen met een aantal verbindingsloopgraven. De historiek van het terrein geeft aan dat deze sporen uit Wereldoorlog I wellicht zeer goed bewaard zijn en bij archeologisch onderzoek bijkomende kenniswinst kunnen opleveren.

Auteurs: Pieters, Marnix

Britse gevechtsloopgraaf