Donystraat

Beschrijving

Verspreid over het terrein werden op een eerste aangelegde vlak sporen aangetroffen in de vorm van muren/funderingen die stratigrafisch tot minstens drie verschillende fases herleid kunnen worden. Enkele van de muren lijken terug te wijzen te zijn op gebouwen die op oudere kaarten staan (o.m. de
18de-eeuwse Ferrariskaart). Andere (natuurstenen) muren komen niet overeen en zijn wellicht ouder op basis hiervan én op basis van hun diepere ligging en hun uitzicht.
Op een dieper niveau en stratigrafisch ouder dan de meeste muren werden diverse (grond)sporen aangesneden. Op basis van deze stratigrafie, hun algemeen uitzicht en de vondsten in de vulling lijken deze alleszins tot de late middeleeuwen terug te gaan.

De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Studiebureau Archeologie

Grondsporen en ophogingslagen

Datering: late middeleeuwen
Typologie: afvalkuilen, kuilen, ophogingslagen, paalkuilen, palen, vaatwerk
Materiaal: aardewerk, bot (dierlijk), steengoed

Beschrijving:
Er werden in de sporen dierlijk bot, steengoed en een stuk van een roodgeglazuurde vetvanger aangetroffen.

Muren/funderingen en vloeren

Datering: nieuwe tijd