Hoogboomsesteenweg 92

• is aangeduid als gebied geen archeologie, gewestelijk Gebied 7277
    Deze aanduiding is geldig sinds

Beschrijving

Naar aanleiding van de aanvraag van een omgevingsvergunning voor een nieuwbouwproject, is binnen het projectgebied een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd.

Reeds tijdens het slopen van het bestaande gebouw bleek dat de mate van verstoring van het terrein potentieel veel groter zou zijn dan eerst werd vermoed. In de bodemprofielen was een duidelijk A-C profiel zichtbaar.

De 24 waargenomen sporen bestaan voornamelijk uit verstoringen die in verband te brengen zijn met de afbraakwerken maar ook kuilen met puin omvatten. Daarnaast zijn 7 recente paalkuilen aangetroffen. Verder is nog een greppel te vermelden die te interpreteren is als perceels- of afwateringsgreppel. Op basis van vulling en stratigrafie is deze greppel te dateren in de nieuwe tijd. Tenslotte is nog een natuurlijk spoor te vermelden.

Vondsten waren niet aanwezig.

De tekst wordt ter beschikking gesteld door: LARes bvba

Nieuwe tijd

Datering: nieuwe tijd
Typologie: greppels

Beschrijving:
Het oudste spoor betreft een greppel die op basis van vulling en stratigrafie in de nieuwe tijd te plaatsen is. Deze greppel stemt niet overeen met de perceelsaanduidingen op de Atlas der Buurtwegen vermits hij loodrecht op de perceelsgrenzen staat. Mogelijk betreft het een afwateringsgreppel.