Ploeghoeveweg

Beschrijving

In het oostelijk deel van het plangebied zijn lithische artefacten gevonden, waarvan de datering onzeker is. Ook zijn grondsporen aan het licht gekomen die mogelijk in verband staan met de aangrenzende meerperiodensite 'Duwijck II'.

Auteurs: Debruyne, Sofie

Grondsporen

Typologie: kuilen, paalsporen, perceelsgreppels

Beschrijving:
Eén greppel is vermoedelijk een recente perceelsafbakening, de overige sporen konden niet gedateerd worden. De sporen staan mogelijk in verband met de aangrenzende meerperiodensite 'Duwijck II', waar sporen en structuren uit de ijzertijd, Romeinse tijd, middeleeuwen en Eerste Wereldoorlog zijn gevonden.

Lithisch materiaal

Datering: metaaltijden, steentijd
Typologie: indicaties voor vuursteenbewerking, werktuigen
Materiaal: lithisch materiaal

Beschrijving:
Alle lithische vondsten bevonden zich in het oostelijk deel van het plangebied, er waren geen diagnostische artefacten, vandaar een algemene datering in de steentijd en metaaltijden. Tijdens het verkennend archeologisch booronderzoek: 1 corticale afslag in glasachtige donkergrijze vuursteen (type Obourg) in het zeefresidu van de Bt-horizont, geïnterpreteerd als een afvalproduct van vuursteenbewerking. Tijdens het waarderend archeologisch booronderzoek: geen lithische vondsten. Tijdens het proefsleuvenonderzoek werden nog 3 vuurstenen artefacten aangetroffen, allemaal vlakvondsten in de top van de E/Bt-horizont (1 fragment van een kleine afslag of microkling, 1 microklingfragment met dorsale retouches, 1 corticale afslag).