Meerdaalwoud Herculessalon

Beschrijving

Bij de aanleg van het landschapspark werden in de achttiende eeuw een drietal ‘salons’ aangelegd, het Herculessalon boven Nethen, de Lindenronde boven Oud-Heverlee en het Godensalon boven Haasrode. Vanuit die salons - met elkaar verbonden door dreven - had je in die tijd een Bellevue op de vallei waar in die tijd nog niet zoveel huizen stonden en om dat zo te houden werden de bomen op die plekken geweerd. De salons zelf werden voorzien van cirkels van mooie bomen zoals linden. De structuur van het Herculessalon zoals deze zichtbaar is op historische kaarten is momenteel nog zeer goed zichtbaar in de topografie via het Digitaal Hoogtemodel Vlaanderen.

Auteurs: Bellefroid, Ben
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)