Eeckhoutmolenstraat

• is aangeduid als gebied geen archeologie, gewestelijk Gebied 9559
    Deze aanduiding is geldig sinds

Beschrijving

Naar aanleiding van een nieuwbouw werd in de Eeckhoutmolenstraat een archeologisch onderzoek uitgevoerd.

Hierbij werden 8 proefsleuven onderzocht. Hierbij werden voornamelijk verstoringen en bomkraters aangetroffen, alsook enkele loopgraafsegmenten.

De tekst wordt ter beschikking gesteld door: ADEDE bvba

Eerste Wereldoorlog

Datering: WO I
Typologie: bomkraters, loopgraven

Beschrijving:
Binnen het plangebied werd een groot aantal bomkraters aangetroffen. Daarnaast werden er ook segmenten aangetroffen van drie verschillende Duitse loopgraven met een breedte tussen 180 en 495 cm. In één van deze loopgraven werden nog houten palen aangetroffen.

Kuil

Typologie: kuilen

Beschrijving:
Er werd één kuil aangetroffen die niet gedateerd kon worden. Vermoedelijk gaat het om een extractiekuil die later als afvalkuil gediend heeft.