Vaardenaarspolder fase 1

Beschrijving

Naar aanleiding van de aanleg van een nieuw golfterrein werd een archeologisch vooronderzoek uitgevoerd.

Hierbij werden 200 proefsleuven onderzocht. Er werden voornamelijk greppels aangetroffen, maar op drie locaties werden sites aangetroffen.

De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Ruben Willaert nv

Aardewerk

Datering: late ijzertijd (westen), Vroeg-Romeinse tijd
Typologie: vaatwerk
Materiaal: aardewerk

Beschrijving:
Ter hoogte van één van de geadviseerde zones voor verder onderzoek werd een concentratie handgevormd aardewerk aangetroffen uit de late ijzertijd-vroeg-Romeinse periode.

Grondsporen

Datering: late middeleeuwen, nieuwe tijd
Typologie: paalkuilen, sporen, waterputten

Beschrijving:
Op drie locaties binnen het plangebied werden sporen en/of een plattegrond aangetroffen die deel uitmaken van een archeologische site. Deze konden allen tussen de 14de en 16de eeuw gedateerd worden.