Oud Broek 16

• is aangeduid als gebied geen archeologie, gewestelijk Gebied 7063
    Deze aanduiding is geldig sinds

Beschrijving

Tijdens het landschappelijk booronderzoek is plaatselijk veel veen aangetroffen, dit bevindt zich tussen een pakket eolisch zand en de onderliggende zanden van alluviale oorsprong. Het proefsleuvenonderzoek leverde perceelsgreppels, uitbraaksporen van bebouwing en recente paalkuilen op.

Auteurs: Verhaert, Alde
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: BAAC Vlaanderen bvba

Grondsporen

Datering: 18de eeuw, nieuwe tijd
Typologie: gebouwen en structuren, paalkuilen, perceelsgreppels

Beschrijving:
Recente uitbraaksporen van historische bebouwing zijn aangesneden in het oostelijk deel van het plangebied. De onderzochte kuilen bleken na het couperen recent of natuurlijk te zijn, sommige greppels konden op basis van historisch kaartmateriaal gelinkt worden aan perceelsgrenzen of worden geïnterpreteerd als drainagegreppel.

Vondsten

Datering: nieuwe tijd