waarneming

Helenaveldstraat

archeologisch element
ID
982622
URI
https://id.erfgoed.net/waarnemingen/982622

Beschrijving

Om inzicht te krijgen in de bodemopbouw en het potentieel op aanwezigheid van steentijd artefactensites te onderzoeken, werd eerst een landschappelijk booronderzoek uitgevoerd. Op basis van de resultaten van het landschappelijk booronderzoek, bleek verder verkennend booronderzoek nodig. De resultaten van het onderzoek wezen immers op de aanwezigheid van een intacte bodemopbouw en goed bewaarde B-horizont.
Het verkennend booronderzoek leverde geen rechtstreekse indicaties op die menselijke aanwezigheid tijdens de steentijden ondersteunen. De boorstalen bevatten geen lithische artefacten.
Na een begeleiding van de sloopwerken werd vervolgens een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd. Tijdens het proefsleuvenonderzoek werden subrecente kuilen en verstoringen aangetroffen. De talrijke verstoringen worden in verband gebracht met de melkerij (datum ante quem 1952) en een later aangelegd en met puin opgevuld zwembad (datum ante quem 1970). Er werd slechts één scherf aardewerk gevonden tijdens het onderzoek. Het gaat om een scherf industrieel witgoed.


Auteurs: Hertoghs, Sarah
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Recente kuilen en verstoringen

Datering: nieuwe tijd, nieuwste tijd
Typologie: kuilen
Materiaal: aardewerk
Gebeurtenis:

Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Helenaveldstraat [online], https://id.erfgoed.net/waarnemingen/982622 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.