Lekkerboterstraat

• is aangeduid als gebied geen archeologie, gewestelijk Gebied 7574
    Deze aanduiding is geldig sinds

Beschrijving

In totaal kon tijdens het archeologisch vooronderzoek één grondspoor opgetekend worden in sleuf 4. Er werd geen vondstenmateriaal aangetroffen. Het gaat om de archeologische resten van een bomput. In de andere sleuven werden geen sporen aangetroffen. Uit de aangelegde profielen is het duidelijk dat het terrein werd afgegraven en opgehoogd, wat het gebrek aan relevante archeologische sporen kan verklaren.

De tekst wordt ter beschikking gesteld door: MONUMENT - VANDEKERCKHOVE

Bomkrater

Datering: WO I
Typologie: bomkraters
Thema: Erfgoed Eerste Wereldoorlog

Beschrijving:
De bomput heeft een diameter van minstens 2m. De vulling is donkerbruin van kleur en het spoor bevat veel ijzerbrokken. Aan de hand hiervan kan dit spoor worden gedateerd in de Eerste Wereldoorlog.