Buffelstraat

• is aangeduid als gebied geen archeologie, gewestelijk Gebied 7599
    Deze aanduiding is geldig sinds

Beschrijving

Het proefsleuvenonderzoek heeft aangetoond dat binnen het plangebied geen archeologische sporen aanwezig zijn. Het gaat uitsluitend om recentere vergravingen of sporen die te maken hebben met teelten in beddenbouw (asperges en dergelijke). De beddenbouw tekent zich af als scherpe rechthoekige sporen met een gelijkaardige vulling als de teelaarde en laten een recente datering toe. Hoewel op de Ferrariskaart bewoning aangegeven staat, dient deze wellicht naar het oosten gesitueerd te worden op de hoek van de Hansevelde en Buffelstraat, zoals ook te zien op de 19de-eeuwse cartografische bronnen. Er werden immers geen muurresten of andere sporen aangetroffen die in relatie kunnen gebracht worden met bewoning.

De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Acke & Bracke bvba