waarneming

Jan Hammeneckerstraat fase 1

archeologisch element
ID
982748
URI
https://id.erfgoed.net/waarnemingen/982748

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als gebied geen archeologie, gewestelijk Gebied 7662
    Deze aanduiding is geldig sinds

Beschrijving

Naar aanleiding van de aanvraag van een omgevingsvergunning voor een woonverkaveling vond binnen het plangebied een proefsleuvenonderzoek plaats.

Het archeologisch niveau bevond zich op een diepte tussen 57 en 118 cm onder het maaiveld of op een hoogte tussen 6,85 en 6,24 m TAW. In totaal werden er 11 sporen geregistreerd. Het gaat om een paalspoor uit de nieuwe tot nieuwste tijd, twee kuilen uit dezelfde periode, een noordoost-zuidwest gerichte greppel met in de vulling enkele laatmiddeleeuwse scherven, vier verdiepingen van de Ap-horizont en drie verstoringen. De sporen bevonden zich op een diepte tussen de 57 en 118 cm onder het maaiveld. De sporen werden verspreid over het hele terrein vastgesteld en zijn globaal in de nieuwe of nieuwste tijd te dateren. 


Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: All-Archeo bv

Late middeleeuwen ?

Datering: late middeleeuwen
Typologie: greppels, vaatwerk
Materiaal: aardewerk
Gebeurtenis:

Beschrijving:
Een greppel werd op basis van de aanwezigheid van enkele scherven laatmiddeleeuws aardewerk in de late middeleeuwen gedateerd. Deze vondsten kunnen echter ook intrusief zijn.

Nieuwe tot nieuwste tijd

Datering: nieuwe tijd, nieuwste tijd
Typologie: kuilen, paalkuilen
Gebeurtenis:

Beschrijving:
Een paalkuil en twee kuilen zijn in de nieuwe tot nieuwste tijd geplaatst op basis van vulling aflijning en/of stratigrafie.


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Jan Hammeneckerstraat fase 1 [online], https://id.erfgoed.net/waarnemingen/982748 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.