Minderbroedershuys I

Beschrijving

De minderbroeders vestigden zich in Hasselt in 1338. Dat betekent echter niet dat er meteen ook een klooster werd gesticht. De minderbroeders verbleven lange tijd in een woning die het Minderbroedershuys wordt genoemd en zich tegenover de Clerckenkapel bevond. Het Minderbroedershuys deed wellicht dienst als termijnhuis, i.e. een tijdelijk onderkomen voor broeders die al bedelend en prekend door het aan hun klooster toegewezen termijngebied trokken. Pas drie eeuwen later zouden ze hun intrek nemen in hun klooster in de Minderbroedersstraat.

Auteurs: Vervoort, Thomas; Robberechts, Bart
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)