De Pasteye I

Beschrijving

Midden 17de eeuw werd in het op de hoek van de huidige Minderbroedersstraat en Isabellastraat gelegen pand De Pasteye een stadsziekenhuis ingericht, tot die functie in de 19de eeuw werd overgenomen.

Auteurs: Vervoort, Thomas; Robberechts, Bart

De Pasteye (17de-19de E)

Datering: 17de eeuw, 19de eeuw, nieuwe tijd
Typologie: ziekenhuizen
Stijl: vakwerkbouw

Beschrijving:
In de 18de eeuw werd baksteen de norm voor alle bebouwing in de stad, maar hier en daar bleven delen in vakwerk bewaard, zoals ook hier.
Ter vervanging van het gasthuis van Sinte-Maria-Magdalena werd midden 17de eeuw in het op de hoek van de huidige Minderbroedersstraat en Isabellastraat gelegen pand De Pasteye een stadsziekenhuis ingericht, tot die functie in de 19de eeuw werd overgenomen door het gasthuis van de grauwzusters.