Heerweg-Zuid

• is aangeduid als gebied geen archeologie, gewestelijk Gebied 7560
    Deze aanduiding is geldig sinds

Beschrijving

Bij dit proefsleuvenonderzoek werden 54 bodemsporen geregistreerd. Naast enkele natuurlijke sporen, geïsoleerde kuilen, paalkuilen en recente greppels vallen de bodemsporen onder twee categorieën. Ten eerste gaat het om een reeks vrij recente rechthoekige kuilen en een grote stortlaag in het zuidoosten van het studiegebied, die het volledige het bodemarchief in dit deel van het onderzochte perceel hebben verstoord. Ten tweede gaat het om een reeks noordwest en daarop aansluitende zuidwest georiënteerde perceleringsgreppels. Deze zijn in verband te brengen met een pre-18de-eeuwse, mogelijk middeleeuwse landinrichting. Nergens werden bewoningssporen aangetroffen.

De tekst wordt ter beschikking gesteld door: GHENT ARCHAEOLOGICAL TEAM bvba

Kenmerkgroep 2