Koppeleikenstraat - Kerkomsesteenweg

• is aangeduid als gebied geen archeologie, gewestelijk Gebied 7615
    Deze aanduiding is geldig sinds

Beschrijving

Gedurende het proefsleuvenonderzoek werden geen sporen en geen vondsten aangetroffen, wat wijst op de afwezigheid van een (waardevolle) archeologische site. Het ontbreken van sporen en (losse) vondsten is mogelijk deels te verklaren door de aanwezigheid van colluviale bodems in het onderzoeksgebied. Het onderzoeksgebied is gelegen op een helling, waardoor mogelijke ondiepe sporen en vondsten zijn weg geërodeerd. Op het merendeel van het terrein komt echter een matig gaaf bewaard bodemprofiel voor, met aanwezigheid van een duidelijke textuur B-horizont. Aangezien ook diepere sporen ontbreken, zijn er geen aanwijzingen dat het terrein in het verleden bewoond en/of gebruikt werd.

De tekst wordt ter beschikking gesteld door: ARON bvba

Context: colluviale processen