Ommegang West 21-23

Beschrijving

Gelegen op de noordwestelijke punt van de hoogte van Westrozebeke, waar een weids zicht was op de frontzone na de Slag om Passendale in 1917. De restanten lagen in een tuin op enkele meters van de straatzijde. De vloerplaat was afgedekt met een laag aarde en kwam nu weer boven bij sloopwerkzaamheden op het terrein in het kader van een kleine verkaveling.

Het gaat over een gewapend betonnen vloerplaat van een Duitse observatiebunker uit WO I, gebouwd in 1917 en deels gesloopt (bovenbouw) eind jaren '20 van de 20ste eeuw. Bij aankomst op het terrein was de vloerplaat al compleet kapotgeschoten en verbrijzeld met een kraan. De betonijzers lagen ernaast op een hoopje.

Auteurs: Hantson, Willem
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)