Stationsstraat 11

Beschrijving

In de put waar de helm werd aangetroffen is in het profiel een insteekkuil/verstoring te zien. Deze kuil is gevuld met bouwpuin: vooral baksteen en kalkmortel, maar ook fragmenten van versierde cementtegels. Er is geen enkel verband te zien tussen de stenen, dit is gewoon een kuil met los bouwpuin. Het geheel is mooi afgedekt met een laag teelaarde en daarbovenop de verharding van de speelplaats. Dit maakt duidelijk dat het niet om een recente vergraving gaat door de aannemer, maar om een kuil uit wellicht de eerste helft van de 20ste eeuw. Blijkbaar is de helm uit deze kuil gekomen. In elk geval vertoont hij sporen van baksteenpuin en is hij sterk ingedeukt. Het heeft er alles van weg dat de helm samen met los puin in de kuil werd gestort. Er is niets te zien van beendermateriaal of uitrustingselementen.

De aangetroffen helm is een Duits exemplaar dat wellicht uit WO I stamt.

Auteurs: De Decker, Sam