Sportlandschap

Beschrijving

Naar aanleiding van de geplande aanleg van padelvelden en het streven naar behoud in situ, vond binnen een beperkt deel van het projectgebied een archeologische werfbegeleiding plaats. Deze bevestigde Romeinse aanwezigheid in dit gebied.

Het archeologisch vlak wordt gesitueerd op ca. 65 - 80 cm onder het huidige maaiveld.

Tijdens het onderzoek van de 26 putten (1 X 1m) werden vondsten aangetroffen bij de aanleg van het vlak. Er zijn geen vondsten afkomstig uit specifieke sporen. In totaal werden 176 unieke vondstnummers uitgedeeld. De vondsten kunnen onderverdeeld worden in aardewerk, bouwceramiek, natuursteen en metaal(slakken). Het gaat bijna uitsluitend om Romeins materiaal.
Er werden slechts 6 sporen aangetroffen, waarvan er 3 een recente datering hebben. Het wetenschappelijk potentieel van de sporen is moeilijk in te schatten door de beperkt uitgegraven oppervlakte. Geen enkel spoor kon volledig worden blootgelegd of gecoupeerd. Mogelijk maken ze deel uit van een groter geheel, maar daar kan op basis van dit onderzoek geen uitspraak over gedaan worden.

Zowel de oudere sporen als de vondsten wijzen erop dat dit gebied nog tot de wijdere omgeving van de Romeinse villa behoort.

De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Studiebureau Archeologie Tienen

Niet te dateren sporen

Typologie: paalsporen

Beschrijving:
Een drietal paalsporen lijkt ouder te zijn dan de overige (3) recente sporen maar de datering ervan is niet te staven vanwege het ontbreken van vondsten.

Romeinse losse vondsten

Datering: Romeinse tijd