Langestraat 101

Beschrijving

Bij het graven van een rioleringssleuf werden menselijke resten ontdekt. De beenderen waren door de vinders reeds uitgegraven en aan de kant gelegd. Het skelet was volgens de vinders niet meer in anatomisch verband. Wel zijn de meeste lange en korte beenderen te herkennen, alsook een fragment van de schedel. Bij het onderzoek van de profielwanden in de rioolsleuf konden nog slechts enkele kleine skeletfragmenten gerecupereerd worden. De menselijke resten bevonden zich duidelijk in een puinpakket. De locatie van het skelet werd geregistreerd en gedocumenteerd. Het skelet kan toegewezen worden aan de periode van het Beleg van Oostende begin 17de eeuw. Dit wordt bevestigd door de aardewerkvondsten uit het puinpakket die qua datering met die periode overeenkomen. Er kon onder andere een stuk van een steengoed baardmankruik worden ingezameld. Verderop was ook een muur in de rioolsleuf aangesneden. Ook deze werd geregistreerd.

Auteurs: Vanhoutte, Sofie

Menselijke resten