Aarschotsesteenweg

• is aangeduid als gebied geen archeologie, gewestelijk Gebied 7655
    Deze aanduiding is geldig sinds

Beschrijving

Naar aanleiding van de aanvraag van een omgevingsvergunning, vond binnen het projectgebied een proefsleuvenonderzoek plaats.

De bodemopbouw bestaande uit een A/C-profiel was over het hele onderzoeksgebied nagenoeg identiek. Her en der over het archeologisch vlak werden dan ook diepe ploegsporen aangetroffen. Hier en daar waren nog resten van een Bs-horizont zichtbaar.

Het sporenbestand bestaat voornamelijk uit kavelgreppels die niet terug te vinden zijn op historisch kaartmateriaal of op recentere luchtfoto’s. De greppelsegmenten vertonen weinig samenhang. Op basis van de vulling en aflijning zijn deze greppels in de nieuwe of nieuwste tijd gedateerd.

Verder is nog een cirkelvormige houtskoolmeiler aangetroffen met een ondiepe houtskoolrijke vulling en sporen van in situ verhitting.

Tot slot is nog een kuiltje opgetekend waarvan de vulling geen vondsten bevatte.

De tekst wordt ter beschikking gesteld door: HEMBYSE