waarneming

Weynesbaan 47 Zone D

archeologisch element
ID
982974
URI
https://id.erfgoed.net/waarnemingen/982974

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als gebied geen archeologie, gewestelijk Gebied 7652
    Deze aanduiding is geldig sinds

Beschrijving

Naar aanleiding van de aanvraag van een omgevingsvergunning voor rioleringswerken, vond binnen zone D een proefsleuvenonderzoek plaats. Dit leverde geen relevante archeologische sporen op.

Onder het plaggendek kwam een sterk gleyige C-horizont voor met brokken ijzerconcreties in een laag van ca. 20 à 30 cm dik, bovenop quartaire eolisch afgezette zeer fijne zandpartikels van de lichte groengrijze, gleyige Chorizont. Door de aanwezigheid van de Krekelbeek in het onderzoeksgebied hebben we hier te maken met beekdalgronden, gelegen tussen dekzandruggen. 

Op het onderzoeksterrein zijn weinig hoogteverschillen waarneembaar. De hoogtes schommelen tussen 7,86 en 8,14 m TAW. Het archeologisch vlak situeert zich tussen 7,3 en 7,6 m TAW of tussen 40 en 65 cm-MV.

Er werden 3 antropogene sporen waargenomen, een greppel, een kuil en een ploegspoor of drainagegreppel. De greppel is zichtbaar op de Ferrariskaart, beide andere sporen doorsneden het plaggendek waardoor ze als recent te beschouwen zijn. Er zijn geen vondsten geregistreerd.


Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: ABO NV

Nieuwe tijd

Datering: nieuwe tijd, nieuwste tijd
Typologie: greppels
Gebeurtenis:

Beschrijving:
Greppel zichtbaar op Ferrariskaart.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Weynesbaan 47 Zone D [online], https://id.erfgoed.net/waarnemingen/982974 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.