Bergelen

• is aangeduid als gebied geen archeologie, gewestelijk Gebied 7826
    Deze aanduiding is geldig sinds

Beschrijving

Tijdens het proefsleuvenonderzoek werden 1 recent spoor en 7 archeologisch relevante sporen geregistreerd. Het gaat om 4 grachten en greppels, 2 paalkuilen en 1 kuil.

Het archeologisch meest relevante spoor betrof een greppel. In dit spoor werden fragmenten handgevormd aardewerk aangetroffen. Op basis hiervan kan het spoor in de metaaltijden/Romeinse periode gedateerd worden. Het betrof het enige dateerbare spoor. Vermoedelijk gaat het hier echter om een agrarisch off-site fenomeen. Ter hoogte van dit spoor werd een kijkvenster aangelegd, echter zonder verdere meerwaarde.

De overige sporen werden als agrarische off-site sporen geïnterpreteerd die gedateerd kunnen worden in post-middeleeuwen, mogelijk zelfs nieuwe en nieuwste tijd. Het gaat om grachten en greppels, paalkuilen en een kuil.

De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Ruben Willaert nv

Metaaltijden-Romeinse periode