Gerard Mercatorstraat V

Beschrijving

Tijdens het verkennend archeologisch booronderzoek trof men verspreid over 13 boringen 15 lithische artefacten aan waaronder 11 chips, 1 microkling, 2 kleine afslagen en 1 brokstuk in silex.

Het waarderend archeologisch booronderzoek leverde 6 artefacten op in 6 boringen. Het betreft 4 chips, 1 mediaal microklingfragment en 1 kling.

Bij het proefputtenonderzoek werden uit 5 proefputten 14 lithische artefacten ingezameld, namelijk 5 chips, 1 brok silex, 6 afslagen, 1 verbrand element en 1 productie element. Tien artefacten kwamen uit PP5. De meeste hiervan lijken recente afsplinteringen van een vuursteenknol (mogelijk manuport).

Tijdens het proefsleuvenonderzoek werden 40 spoornummers uitgedeeld. Na couperen bleken de meeste natuurlijk te zijn maar enkele sporen werden op basis van hun scherpe aflijning en de grijze vulling met houtskool als antropogeen beschouwd. Ze bevatten geen vondstmateriaal.

Auteurs: Arts, Annick
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)