Vindplaats 18 Bedrijventerrein Noordoost

• is deel van de aanduiding als gebied geen archeologie, gewestelijk Gebied 3704
    Deze aanduiding is geldig sinds

Beschrijving

Tijdens het proefsleuvenonderzoek op het erf van Vloedstraat 47 werden geen aanwijzingen gevonden voor een voorganger van het 19de-eeuwse erf. De oudste sporen zijn mogelijk toe te schrijven aan de late middeleeuwen. Het gaat hierbij om een systeem van greppeltjes, die gelijkenissen vertoont met de systemen in vindplaats 3 en 9. Het gaat waarschijnlijk om sporen van landbewerking.
Een opvallende vondst is die van een kuil waarin een geweer is verstopt. Het is niet duidelijk of deze vondst te relateren is aan de Eerste Wereldoorlog. Het kan ook gaan om een wapen dat verstopt werd tijdens de Tweede Wereldoorlog toen er onder het Duitse regime zware straffen stonden op het in het bezit hebben van wapens.

De tekst wordt ter beschikking gesteld door: BAAC Nederland bv

Kuil WO I