Vogelzangstraat

Beschrijving

Naar aanleiding van de ontwikkeling van een sociaal woonproject heeft de VUhbs archeologie tussen 11 februari 2016 en 13 maart 2017 een landschappelijk en archeologisch booronderzoek en een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd in het plangebied Vogelzangstraat te Dessel.

Tijdens het proefsleuvenonderzoek zijn 49 spoornummers uitgegeven. Hiervan zijn 19 nummers uitgegeven aan recente verstoringen en 14 aan natuurlijke verstoringen en bodemlagen. De overige sporen zijn antropogeen. Het betreft negen greppels en zeven paalkuilen.

Vermoedelijk houden de greppels verband met de ontginning van het perceel, mogelijk betreft het een soort van rabatten voor het planten van het naaldbos. Ook drie van de paalkuilen komen overeen met deze percelering. De overige paalkuilen dateren op grond van de vulling en aflijning steeds uit de Nieuwe of Nieuwste Tijd. Er zijn hierbij geen aanwijzingen dat deze tot een structuur hebben behoord.

De tekst wordt ter beschikking gesteld door: VUhbs archeologie

Datering: nieuwe tijd, nieuwste tijd