Elsum Sint-Dimpnakapel

Beschrijving

Tijdens het onderzoek werden er zes werkputten uitgegraven tegen aan de buitenzijde tegen de muren, rondom de Sint-Dimpnakapel. Er werden geen archeologische sporen of vondsten aangetroffen. Eventuele oudere bouwfasen waren niet aanwezig. Tijdens het onderzoek bleek wel dat de kapel slecht en ondiep gefundeerd was. Vanuit archeologisch standpunt is er langs de buitenzijde geen potentieel voor wetenschappelijk onderzoek meer. Binnen in de kapel zijn mogelijk wel nog relevante restanten aanwezig voor archeologisch en/of (bouw)historisch onderzoek.

Bron: Vander Ginst V. & J. Van Roy 2021: Eindrapport: De onderschoeiing van de Sint-Dimpnakapel in Elsum (Geel), Tienen.
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Studiebureau Archeologie Tienen

Datering: nieuwe tijd