waarneming

Jan Botermanstraat 1

archeologisch element
ID
983144
URI
https://id.erfgoed.net/waarnemingen/983144

Beschrijving

Binnen het beschermde pand aan de Jan Botermanstraat 1 te Gent werd in het kader van een renovatie een kleine opgraving uitgevoerd, zowel binnen als buiten het pand. Binnen de eerder beperkte omvang van het onderzoek (zowel in oppervlakte als in diepte) werden heel weinig relevante archeologische sporen of structuren aangetroffen. Deze sporen kunnen allen gerelateerd worden met de historische bebouwing die zich binnen het plangebied heeft gesitueerd en nog steeds situeert. De opgegraven vloer- en muurresten zijn te koppelen aan oudere bouwfases uit een periode vanaf de 17de eeuw. Aanwijzingen van sporen van bewoning uit oudere periodes werden niet aangetroffen. 

De bodempakketten binnen het pand werden niet dieper afgegraven dan noodzakelijk. Er bevinden zich mogelijk en hoogstwaarschijnlijk nog relevante archeologische sporen en structuren op een dieper niveau. Deze werden door de werken echter niet bedreigd en blijven in situ bewaard.


Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: BAAC Vlaanderen bvba

Muurresten

Datering: 17de eeuw, nieuwe tijd
Typologie: muurresten, stadswoningen, vloeren
Materiaal: aardewerk
Gebeurtenis:

Relaties

  • Is deel van
    Hoekcomplex


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Jan Botermanstraat 1 [online], https://id.erfgoed.net/waarnemingen/983144 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.