waarneming

Kasteel Puttenhove

archeologisch element
ID
983147
URI
https://id.erfgoed.net/waarnemingen/983147

Beschrijving

Het domein gaat terug tot een 15de-eeuws waterkasteel dat later werd uitgebouwd tot het bestaande kasteelcomplex met bijgebouwen, oprijlanen en een tuin in Engelse stijl. Het kasteel van Puttenhove kent een lange gebruiksgeschiedenis en de laatste aanpassingen dateren uit het begin van de 20e eeuw.

Naar aanleiding van het uitvoeren van sloopwerken en grondwerken voor nutsleidingen naar aanleiding van de geplande renovatie van het kasteelgebouw werd in 2020 een werfbegeleiding uitgevoerd. Tijdens dit onderzoek werden twee werkputten gedocumenteerd en dit in een zone ten noordwesten en ten zuidwesten van het kasteelgebouw. Tijdens de uitvoer van de archeologische begeleiding bleek dat de impact van de ingrepen beperkt bleef tot reeds in een recent verleden verstoorde bodemhorizonten. De geplande ingrepen brachten geen verstoringen teweeg van het eventueel onderliggend archeologisch niveau. Tijdens de archeologische begeleiding werden bijgevolg geen archeologische relicten, sporen of structuren aangetroffen.


Datum  :
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: BAAC Vlaanderen bvba

Gebeurtenis:

Relaties

  • Is deel van
    Kasteeldomein Puttenhove


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Kasteel Puttenhove [online], https://id.erfgoed.net/waarnemingen/983147 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.