Hoge Bokstraat 59

• is aangeduid als gebied geen archeologie, gewestelijk Gebied 7843
    Deze aanduiding is geldig sinds

Beschrijving

Het proefsleuvenonderzoek heeft aangetoond dat in de te onderzoeken zone enkel archeologische sporen aanwezig zijn uit de nieuwe tot de nieuwste tijd. Het grootste deel van het terrein bleek verstoord te zijn door de bouw en sloop van bebouwing en verhardingen in het verleden. Daarnaast werden nog enkele recente greppels en kuilen aangetroffen. De vastgestelde sporen worden gedateerd in de nieuwe en vooral in de nieuwste tijd. Er werden ook drie muren gevonden die te relateren zijn aan gebouwen die reeds op de Ferrariskaart van 1771-1778 afgebeeld zijn. Deze muren dateren we in de 17de tot 18de eeuw. Ook de vondsten uit wijzen op een datering in de 17de of 18de eeuw.

De tekst wordt ter beschikking gesteld door: All-Archeo bv

Muren