Bruggestraat 61-85

• is aangeduid als gebied geen archeologie, gewestelijk Gebied 7849
    Deze aanduiding is geldig sinds

Beschrijving

De sporen kunnen als delen van greppels en grachten geïnterpreteerd worden. Een grote ouderdom kan aan de meeste sporen echter niet toegeschreven worden. Een aantal kan als mogelijk volmiddeleeuws tot laatmiddeleeuws gedateerd worden op basis van oversnijdingen door andere sporen, een iets heterogener en meer uitgeloogde vulling en één aardewerkvondst uit een gracht (in het noordoosten van het projectgebied).
De overige vaststellingen (gegroepeerd onder de noemer ‘recente verstoringen’) zijn het gevolg van 20ste- en 21ste-eeuwse ingrepen, waaronder de sloop van de gebouwen van de Hoeve De Lange Schuur. De aanleg van dezelfde gebouwen in de 19de eeuw, zal eveneens mogelijk erfgoed al verstoord hebben. Enkele zichtbare grachten werden eveneens geregistreerd en ingemeten als verstoring.

De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Ruben Willaert nv

19de-eeuwse hoeve