Sluisstraat 43

Beschrijving

Cirkelvormige waterput opgebouwd met trapezoïdale bakstenen en een geelgrijze zandige kalkmortel. Rond de bakstenen is een insteek zichtbaar waar houten planken als een soort bekisting zijn geplaatst.

De cirkelvormige waterput is opgebouwd met trapezoïdale bakstenen en een geelgrijze zandige kalkmortel. De bakstenen meten 18 x 12-9 x 4,5 cm. De binnen doormeter van de waterput is 114 en de buiten doormeter 150 cm. Rond de bakstenen is een insteek zichtbaar waar houten planken als een soort bekisting zijn geplaatst. Deze planken zijn minstens 24cm breed en 3cm dik. Deze bekisting en de insteek zijn gevuld met een licht kleiig geel zand. De waterput is gevuld met een puin- en opvullingspakket van geelbruin zandige leem, baksteen- en leisteen fragmenten. Deze laag werd 15 cm verdiept en er zijn geen vondsten aangetroffen.

De resten van de waterput, buiten de bovenste 10 cm, blijven in situ. Een datering kan niet gegeven worden.

Auteurs: Vynckier, Geert

Bakstenen waterput