RVK Zondereigen Lot 2 Massa 3 nr. 30501

Beschrijving

De ruilverkaveling Zondereigen (ca. 1.530 ha) ligt in het noorden van de provincie Antwerpen en bestrijkt delen van de gemeenten Merksplas, Hoogstraten, Baarle-Hertog en Turnhout. De ruilverkaveling is opgedeeld in drie loten. Dit archeologisch onderzoek behoort tot Lot 2. Lot 2 (527 ha) ligt hoofdzakelijk rond de kern van Zondereigen (Baarle-Hertog), tussen het beekdal van de Noordermark in het zuidwesten en de Nederlandse grens in het noorden en oosten.

In totaal werden 4 proefsleuven gegraven met een breedte van 4 m en een variƫrende lengte. De meest oostelijk gelegen proefsleuf (nr.4) stortte vrij snel na het graven in. Het grondwater in de sleuven kwam vrij snel op, wat het werken moeilijk maakte.

Het archeologische vooronderzoek leverde geen relevante archeologische sporen of vondsten op.

De tekst wordt ter beschikking gesteld door: De Vlaamse Landmaatschappij (VLM)