RVK Zondereigen Lot 2 Massa 3 nr. 30523

Beschrijving

De ruilverkaveling Zondereigen (ca. 1.530 ha) ligt in het noorden van de provincie Antwerpen en bestrijkt delen van de gemeenten Merksplas, Hoogstraten, Baarle-Hertog en Turnhout. De ruilverkaveling is opgedeeld in drie loten. Dit archeologisch onderzoek behoort tot Lot 2. Lot 2 (527 ha) ligt hoofdzakelijk rond de kern van Zondereigen (Baarle-Hertog), tussen het beekdal van de Noordermark in het zuidwesten en de Nederlandse grens in het noorden en oosten.

Het veldwerk werd uitgevoerd op 27 januari 2014. Het onderzoek bestond uit 3 proefsleuven met een breedte van 4 m en een lengte van 30 m, oost-west georiƫnteerd. De tussenafstand (as-as) bedroeg 15 m. Het maaiveld van het perceel ligt op een algemene hoogte van 24,8 m TAW in het noorden tot 25 m TAW in het zuiden.

Behalve recente gedempte kuilen, windvallen en ploegsporen werden er geen sporen aangetroffen.

De tekst wordt ter beschikking gesteld door: De Vlaamse Landmaatschappij (VLM)