waarneming

RVK Zondereigen Lot 2 Massa 4 nr. 40008

archeologisch element
ID
983290
URI
https://id.erfgoed.net/waarnemingen/983290

Beschrijving

De ruilverkaveling Zondereigen (ca. 1.530 ha) ligt in het noorden van de provincie Antwerpen en bestrijkt delen van de gemeenten Merksplas, Hoogstraten, Baarle-Hertog en Turnhout. De ruilverkaveling is opgedeeld in drie loten. Dit archeologisch onderzoek behoort tot Lot 2 en leverde weinig relevante sporen op.

De proefsleuven werden van evenwijdig aangelegd op de weg. De proefsleuven hebben een breedte van 2 m met een tussenafstand van 15 m (as-as).

Algemeen komen in sleuven enkele grachten en doorlopende greppels voor. Aan de westzijde van de sleuven zijn een recente grachten merkbaar. Ook een aantal natuurlijke sporen en drainages zijn aanwezig.

De kavel vertoont naast een aantal kavelgrachten ook diverse diepere ploeg en spitsporen. Deze diepere verstoringen concentreren zich hoofdzakelijk aan de oostzijde van het terrein.


Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: De Vlaamse Landmaatschappij (VLM)

Typologie: akkerlanden, perceelsgrenzen, ploegsporen, spitsporen
Gebeurtenis:

Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: RVK Zondereigen Lot 2 Massa 4 nr. 40008 [online], https://id.erfgoed.net/waarnemingen/983290 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.