RVK Zondereigen Lot 2 Massa 4 nr. 40110

Beschrijving

De ruilverkaveling Zondereigen (ca. 1.530 ha) ligt in het noorden van de provincie Antwerpen en bestrijkt delen van de gemeenten Merksplas, Hoogstraten, Baarle-Hertog en Turnhout. De ruilverkaveling is opgedeeld in drie loten. Dit archeologisch onderzoek behoort tot Lot 2 en leverde geen relevante sporen op.

In totaal werden 5 proefsleuven aangelegd met een breedte van 2 m en tussenafstand van 15 m (as tot as). In de proefsleuven werden in totaal 10 sporen aangetroffen. Het zijn twee grachten, die voorkomen in elke sleuf. De grachten hebben een breedte van ca. 75 cm en liggen op 2 m uit elkaar. S1 werd gecoupeerd, dit spoor heeft een bewaarde diepte van 75 cm. Het spoor is duidelijk ingespoeld (gelaagd met bruingrijs en donkergrijs zand). Daarnaast waren vrij veel sporen aanwezig van (te) diep ploegen.

De tekst wordt ter beschikking gesteld door: De Vlaamse Landmaatschappij (VLM)

Typologie: grachten (infrastructuur), ploegsporen