Kramershof

Beschrijving

In februari 2021 werd er een landschappelijk booronderzoek gevolgd door een proefsleuvenonderzoek. Tijdens dit onderzoek werden de funderingen en uitbraaksporen van een Romeins gebouw aangetroffen. De structuur is minstens 25 m breed en iets meer dan 8 m diep. De resultaten vormen een voorname aanvulling op de onderzoeksresultaten van het proefsleuvenonderzoek dat in 2010 werd uitgevoerd op het aangrenzende perceel. Daar werden toen een bijgebouw, grondsporen en een perceelsgreppel vastgesteld. Daarnaast werd aangegeven dat er mogelijk net wel of niet een hoofdgebouw aanwezig moet zijn. De grondsporen zijn duidelijk herkenbaar in de top van de C-horizont. Echter wordt op dat niveau het merendeel van de sporen gemist. De uitbraaksporen en puinlagen situeren zich in een ophoogpakket dat hoger ligt. In dat ophoogpakket komen de resten op verschillende niveaus voor wat ook gelaagdheid indiceert die met het blote oog niet waarneembaar is.

De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Condor Archaeological Research bvba

Romeins sporen