RVK Zondereigen Lot 2 Massa 8 nr. 80205

Beschrijving

De ruilverkaveling Zondereigen (ca. 1.530 ha) ligt in het noorden van de provincie Antwerpen en bestrijkt delen van de gemeenten Merksplas, Hoogstraten, Baarle-Hertog en Turnhout. De ruilverkaveling is opgedeeld in drie loten. Dit archeologisch onderzoek behoort tot Lot 2 en leverde geen relevante sporen op.

De proefsleuf werd aangelegd om de afwatering naar de gracht mogelijk te maken. De sleuf, met een breedte van 4 m, heeft een lengte van 100 m. Bij de aanleg van de sleuf werd een groot spoor (gracht) opgemerkt. Hierdoor werd een bijkomend kijkvenster aangelegd. In totaal waren 10 sporen aanwezig. Het aanlegvlak had een gemiddelde hoogte van 24,3 m +TAW. Behalve de gracht en recentere paalsporen, zijn het allemaal natuurlijke sporen. Vondsten zijn niet aan-getroffen. Een verdere waardering lijkt niet noodzakelijk te zijn.

De tekst wordt ter beschikking gesteld door: De Vlaamse Landmaatschappij (VLM)

Typologie: grachten (infrastructuur)