RVK Zondereigen Lot 2 Massa 9 nr. 90206

Beschrijving

De ruilverkaveling Zondereigen (ca. 1.530 ha) ligt in het noorden van de provincie Antwerpen en bestrijkt delen van de gemeenten Merksplas, Hoogstraten, Baarle-Hertog en Turnhout. De ruilverkaveling is opgedeeld in drie loten. Dit archeologisch onderzoek behoort tot Lot 2 en leverde geen archeologisch relevante sporen op.

Een proefsleuf met een lengte van 55 m werd aangelegd.

In totaal werden drie sporen aangetroffen. Het zijn parallelle grachten met een gelijkaardige vulling. Deze vulling is sterk gelijkend op de bouwvoor, bruin tot bruingrijs, humeus. De grachten zijn vrij breed. In zowel S2 als S3 werden resten van munitie aangetroffen.

De tekst wordt ter beschikking gesteld door: De Vlaamse Landmaatschappij (VLM)

Typologie: grachten (infrastructuur)