waarneming

Bergschuur 't Boerenhof

archeologisch element
ID
983307
URI
https://id.erfgoed.net/waarnemingen/983307

Beschrijving

Verspreid over de projectzone van ca. 275 m² groot werden sporen, structuren en vondsten aangetroffen gaande van de late middeleeuwen tot de Nieuwe tijd.

De oudste indicaties betreft de vondst van een grijs gedraaide randscherf. Het overgrote merendeel van de sporen kan echter gelinkt worden aan de bouw van de schuur en de hierop volgende werken die er in en rond zijn gebeurd sindsdien.

Het onderzoek heeft geen bewijzen geleverd van een mogelijke volmiddeleeuwse datering, maar er zijn wel aanwijzingen dat de schuur of delen ervan een oorsprong in de late middeleeuwen kennen. Onder meer het baksteenformaat komt voor vanaf de 15de eeuw. Mogelijk betreft dit een 15de-eeuwse kern/fundering die dan later in de 18de eeuw werd verbouwd. Al kan dat op basis van enkel het baksteenformaat niet volledig bewezen worden. De bakstenen hebben afmetingen tussen 21,5/21,2 (lengte strek) – 10,4/10,2 (diepte platte kant) en 6,5 cm hoog (kop).


Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: GATE

18de-eeuwse muurresten

Datering: 18de eeuw
Typologie: muurresten, schuren
Materiaal: aardewerk
Gebeurtenis:

Oudste losse vondsten

Datering: 16de eeuw
Typologie: losse vondsten, vaatwerk
Materiaal: aardewerk, bot (dierlijk)
Gebeurtenis:

Relaties

  • Is deel van
    Hoeve 't Boerenhof


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Bergschuur 't Boerenhof [online], https://id.erfgoed.net/waarnemingen/983307 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.