Meulebekestraat

Beschrijving

Tijdens de opgraving werden enkele artefacten gevonden uit de prehistorie. Deze tonen de menselijke aanwezigheid aan tijdens de periode, maar om meer details te achter halen, werden te weinig vondsten gedaan. Vanaf de Romeinse periode zijn de sporen beter vertegenwoordigd. Houtskoolmeilers geven aan dat tijdens de 1ste – 2de eeuw de omgeving ontgonnen werd. De bomen werden gerooid en voornamelijk eik werd gebruikt voor houtskoolproductie. Daarna werd het terrein verder ingericht. Rond een natte(re) zone werd een greppel uitgegraven die een enclos vormde. In de omgeving werden twee brandrestengraven bijgezet. Of deze een rechtstreeks verband hebben met de enclos is waarschijnlijk, concrete gegeven ontbreken echter.
De jongste sporen bestaan uit een perceelsgracht die in het noordoosten van het plangebied werd uitgegraven. Deze gracht markeerde de perceelsgrens tijdens de nieuwe tijd.

De tekst wordt ter beschikking gesteld door: MONUMENT - VANDEKERCKHOVE

Lithisch materiaal