Tongersestraat

• is aangeduid als gebied geen archeologie, gewestelijk Gebied 8026
    Deze aanduiding is geldig sinds

Beschrijving

Het ontbreken van sporen en vondsten is te verklaren door de aanwezigheid van de voormalige handelsruimte met bijhorende parking, die vroeger op een groot deel van het onderzoeksterrein heeft gestaan. Bij de bouw en afbraak hiervan werd de bodem zeer diep verstoord. Anderzijds hebben andere vergravingen plaatsgevonden bij de aanleg van het oostelijk gelegen treinspoor, de noordelijk gelegen Belisiatunnel, de heraanleg van de westelijk gelegen Tongersestraat en het noordwestelijk gelegen rondpunt.
Daarnaast kan ook de natheid van de bodem een verklaring zijn voor de afwezigheid van sporen en vondsten.

De tekst wordt ter beschikking gesteld door: ARON bvba