waarneming

Urselseweg

archeologisch element
ID
983419
URI
https://id.erfgoed.net/waarnemingen/983419

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als gebied geen archeologie, gewestelijk Gebied 8065
    Deze aanduiding is geldig sinds

Beschrijving

Tijdens het proefsleuvenonderzoek aan de Urselseweg in Knesselare werd een gebied met een oppervlakte van 3676m2 aan de hand van 2 proefsleuven, 1 tussensleuf en 2 kijkvensters onderzocht. Met dit onderzoek werd in totaal 12,53% van het plangebied bestudeerd.
Het aangetroffen sporenbestand omvat 5 natuurlijke sporen en 2 antropogene sporen, waarvan 1 paalspoor uit vermoedelijk de ijzertijd/Romeinse periode en een greppelsegment uit de nieuwe tijd/nieuwste tijd. Alle sporen werden op het zuidelijk deel van het terrein aangetroffen, grenzend aan percelen waarop een opgraving werd uitgevoerd. Wanneer het lage aangetroffen sporenbestand met de resultaten van de opgraving worden vergeleken, mag geconcludeerd worden dat het terrein aan rand van of net buiten de reeds aangetroffen archeologische site ligt.

Tijdens het opschaven werd in de vulling van een natuurlijk spoor 2 scherven handgevormd aardewerk zijn ingezameld. Het materiaal komt overeen met het soort aardewerk dat ook op de zuidelijk gelegen opgraving werd ingezameld maar lijkt hier eerder residueel of intrusief.


Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: De Logi & Hoorne bvba

IJzertijd - Romeinse tijd

Datering: ijzertijd, Romeinse tijd
Typologie: paalsporen
Materiaal: aardewerk
Gebeurtenis:

Nieuwe - nieuwste tijd

Datering: nieuwe tijd, nieuwste tijd
Typologie: greppels
Gebeurtenis:

Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Urselseweg [online], https://id.erfgoed.net/waarnemingen/983419 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.