Kardinaal Mercierplein 6

Beschrijving

Tijdens het aanleggen van nieuwe nutsleidingen ten zuid-zuidwesten van de Sint-Gummarus kerk werden meerdere menselijk botfragmenten aangetroffen. De getrokken sleuf ligt net ten zuiden van het oude kerkhof rond de kerk. De politie kwam ter plaatse en stelde geen kwaad opzet vast.

Na een bezoek aan de vindplaats werd duidelijk dat de botresten allen door elkaar en verspreid zaten in een donkerbruin en geel gevlekt ophopingspakket van ongeveer 80 cm dikte, waarvan de herkomst niet gekend is. Hierboven zat een egalisatielaag van ongeveer 20 cm geel zand voor de huidige bestrating. In de sleuf waren geen afgetekende graven op te merken.

De beenderen die eventueel nog zouden gevonden worden zal men inzamelen en zal men herbegraven op het kerkhof te Lier.

Auteurs: Vynckier, Geert

Menselijke botfragmenten