Zoerselsteenweg 8A

• is aangeduid als gebied geen archeologie, gewestelijk Gebied 7989
    Deze aanduiding is geldig sinds

Beschrijving

Een proefsleuvenonderzoek toonde aan dat deze locatie sterk verstoord is ten gevolge van de bouw en afbraak van een winkelpand met parking. Toch waren lokaal nog restanten van podzolbodems bewaard, namelijk in oorspronkelijk lager gelegen delen. Behalve verstoringen kwam tijdens het onderzoek een (sub)recent paalspoor aan het licht, evenals sporen van grondbewerking of winning uit de periode vanaf de late middeleeuwen.

Auteurs: Debruyne, Sofie

Een (sub)recent paalspoor

Datering: nieuwe tijd, nieuwste tijd
Typologie: paalsporen

Beschrijving:
De datering van het paalspoor is onduidelijk, maar lijkt te situeren in de nieuwe of nieuwste tijd op basis van de kleur en aflijning van de vulling.

Sporen van rurale activiteiten

Datering: late middeleeuwen, nieuwe tijd, nieuwste tijd